Russische Dwerghamster
Home De Russische DwerghamsterTe Koop De Russische DwerghamsterKoppels De Russische DwerghamsterHamsterforumHamster WebshopBlog De Russische DwerghamsterLeuke Links De Russische DwerghamsterGastenboek De Russische Dwerghamsterhamster nieuwsContact De Russische Dwerghamster
HUISVESTING
Aanschaf
Huisvesting
Benodigdheden
Loopradjes
Bodembedekking
VERZORGING
Omgang
Verzorging
Vacht
Kleuren
VOEDING
Voeding
Hamsteren
GEDRAG
Gedrag
Gedrag v/s kleur
Bijten
Snelle Hamster
Gedragsfasen
Communicatie
VOORTPLANTING
Voortplanting
Fokt niet
Oeps Nestje
Complicaties
Geslacht
Inteelt
Genetica
Kleurcodes
De kleinste
GEZONDHEID
Gezondheid
Signalement
Anatomie
Diabetes
Gewicht & Lengte
OVERIGE
Herkomst
Keuringen
Hamstersoorten
Hamster weetjes

SNELLE HAMSTER

Dit komt vooral bij jongen hamsters voor.
Ik heb zelf gemerkt dat Rusjes tot hun 5e levensweek erg snel en actief kunnen zijn. Op het ene moment zitten ze lekker rustig op je hand en voor je het weet schieten ze weg. Dit is jongigheid en speelsigheid. Naarmate je jonge hamster ouder/volwassener wordt zal hij rustiger worden.

Vanaf de 12e levensweek worden hamstertjes vaak een stuk rustiger.
Omdat Russische Dwerghamstertjes vaak naar (jonge) kinderen gaan is het handig om te weten hoe je jonge hamsters het beste kunt hanteren.

Het is niet moeilijk om een hamster vast te houden maar als je het volgende techniekje onder de knie hebt zul je merken dat je, je hamster veel beter onder controle zult hebben.

POOTJE OVER

Bij pootje over gaat het erom dat je, je hamster van de ene hand op de andere hand laat lopen. Hierbij is het handig als je, je duim bovenop de hamster legt. Je moet hem niet vasthouden met je duim maar meer aaien. De duim zorgt ervoor dat je extra controle hebt over je hamster. Mocht hij ergens heen willen schieten dan kun je hem met je duim tegen houden.

WAT ZIJN DE STAPPEN?

Pak je hamster op. Maak hiervoor een kommetje met je handen en pak de hamster voorzichtig uit zijn verblijf.
Zet hem vervolgens op een hand en bied hem je andere hand aan. Dus je andere hand leg je voor de hand waar je hamster op zit zodat hij er op kan lopen. Zo ga je maar door.

AAIEN

Veel mensen vinden het leuk om hamstertjes te aaien. Pas hier wel mee op bij jonge hamstertjes en met name als je ze op je hand hebt zitten. Met name jonge hamsters hebben hier namelijk moeite mee. Waarom? Hamstertjes zijn in de natuur prooidieren, zij moeten voorzichtig zijn voor roofvogels en ander gevaar dat (meestal) van bovenaf komt. Daarom zal hij je hand die dus van bovenaf komt ook als bedreigend ervaren. Dit zal met de tijd wel minder worden naarmate hij eraan went.

 

russische dwerghamster facebookrussische dwerghamster twitterrussische dwerghamster you tuberussische dwerghamster feed

Koop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.
hamsterforum
Cotton Comfort

Copyright © 2008-2013 De Russische Dwerghamster . All rights Reserved. Select your language

ALGEMEEN

Over onsl
Voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Contact

FOKKEN

Mijn Fokdoel
Hobby Fokkers Wet
Alle nestjes
Koppels
Leuke reacties
Statistieken

TE KOOP

Te koop
Hoe werkt het
Prijslijst
Onze kalender

DRD WEBSITES

DRD Hamsters
DRD Hamsterforum
DRD Hamster Webshop

SOCIAAL

Twitter
Facebook
YouTube