Russische Dwerghamster
Home De Russische DwerghamsterTe Koop De Russische DwerghamsterKoppels De Russische DwerghamsterHamsterforumHamster WebshopBlog De Russische DwerghamsterLeuke Links De Russische DwerghamsterGastenboek De Russische Dwerghamsterhamster nieuwsContact De Russische Dwerghamster
HUISVESTING
Aanschaf
Huisvesting
Benodigdheden
Loopradjes
Bodembedekking
VERZORGING
Omgang
Verzorging
Vacht
Kleuren
VOEDING
Voeding
Hamsteren
GEDRAG
Gedrag
Gedrag v/s kleur
Bijten
Snelle Hamster
Gedragsfasen
Communicatie
VOORTPLANTING
Voortplanting
Fokt niet
Oeps Nestje
Complicaties
Geslacht
Inteelt
Genetica
Kleurcodes
De kleinste
GEZONDHEID
Gezondheid
Signalement
Anatomie
Diabetes
Gewicht & Lengte
OVERIGE
Herkomst
Keuringen
Hamstersoorten
Hamster weetjes

HAMSTER OP JE SLAAPKAMER

Vooral kinderen vinden het reuze gezellig om hun kleine vriendje op de slaapkamer te houden.... en waarom ook niet?

Veel ouders vragen zich af of het wel kan omdat hamsters s'avonds en s' nachts actiever zijn. Ze kunnen lawaai gaan maken midden in de nacht, waardoor de kindjes wakker worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Elke hamster is anders, maar met de volgende tips kun je de nachtelijke speelmomenten van je hamster misschien iets zachter doen verlopen.

STIL HAMSTER LOOPRADJE

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken als je je hamster op de slaapkamer wilt houden is een stil looprad. Hamsters vinden het bijzonder fijn om 's nachts of s' ochtends in hun looprad te rennen. Dat gaat vaak bijzonder hard! Een stil looprad is daarom erg belangrijk.

De stilste loopradjes die wij hebben getest zijn

hamster webshop silent spinner loopradhamster webshop karlie looprad

Deze twee maken zeer zeker geen geluid!

hamster webshop cotton comfort DE BODEMBEDEKKING

... dat niet knispert of teveel ritselt. Dit klinkt misschien raar, maar hamsters vinden het fijn om in bodembedekking te graven en te wroeten. Welke bodembedekkers te veel herrie maken durf ik niet te zeggen. Welke zeer zeker geen geluid maakt is Cotton Comfort. Dit is hele zachte bodembedekking waar je hamster nog wel een mooi holletje in kan maken, maar wat geen geluid geeft.

HET WATERFLESJE

Waterflesjes geven altijd geluid, daar kom je helaas niet opheen. Er bestaan nog geen stille waterflesjes. Alle waterflesjes hebben een nippel systeem wat gemaakt is van metaal en dat hoor je. Het beste wat je kunt doen als je er last van hebt is tijdelijk een waterbakje in het verblijf doen en het waterflesje er even uit halen. De dieren ruiken het water dus dat vinden ze zo. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je hamster in de war raakt en zijn drinken niet vindt.

TRALIES

Er zijn zoveel verschillende hamsterkooien en de meeste zijn ook goed geschikt voor hamsters. Waar je wel bij stil moet staan is dat sommige hamster kunnen gaan tralieknagen. Mocht dit gebeuren dan is het niet te doen om het diertje s'nachts in je slaapkamer te houden. Niet alle hamsters doen het en het is ook niet helemaal bekend waarom hamsters het doen, het kan aan de tandjes liggen of verveling of een te klein verblijf. Ben je van plan je hamster in de slaapkamer te houden, dan is misschien goed om een dichte kooi te overwegen.

KNAAGMATERIAAL

Bij het geven van knaagmateriaal zou je s'nachts het beste knaaghout kunnen geven. Dit maakt minder geluid dan bijvoorbeeld knaagsticks. Knaagsticks bevatten stukjes zaden die je hamster van de stick af moet knagen. Het geeft veel alfeiding en gaat verveling goed tegen, maar je hoort het wel als ie ermee bezig is. Knaaghout is wat stiller.

hamster webshop knaaghouthamster webshop hamster nibbelsknaaghout lindehamster webshop knaaghout wilg

Voor meer knaagmateriaal zie: www.drdhamsterwebshop.nl

KOPPELS

Mocht je Russische Dwerghamsters in een koppel houden (man/vrouw), dan zul je af en toe zeker gekibbel horen. Russiche Dwerghamstertjes kunnen goed in koppels (man/vrouw) gehouden worden, maar ze hebben regelmatig woorden met elkaar. Het is vaak wat gepiep en geluidjes. Als je er vlak naast slaapt dan wordt je er zeker wel wakker van.

Russische Dwerghamsters zijn van alle hamstersoorten overdag best wel veel actief. Ook s'nachts vinden ze het fijn om rond te lopen en in hun radje te rennen. Echte lawaaimakers zijn het echter niet. Wij hebben de dieren dan niet in onze slaapkamer staan, maar in de kamer ernaast. We worden alleen wakker als er een radje begint te piepen.

russische dwerghamster facebookrussische dwerghamster twitterrussische dwerghamster you tuberussische dwerghamster feed

Koop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.
hamsterforum
Cotton Comfort
Gerbil

Copyright © 2008-2012 De Russische Dwerghamster . All rights Reserved. Select your language

ALGEMEEN

Over onsl
Voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Contact

FOKKEN

Mijn Fokdoel
Hobby Fokkers Wet
Alle nestjes
Koppels
Leuke reacties
Statistieken

TE KOOP

Te koop
Hoe werkt het
Prijslijst
Onze kalender

DRD WEBSITES

DRD Hamsters
DRD Hamsterforum
DRD Hamster Webshop

SOCIAAL

Twitter
Facebook
YouTube