Russische Dwerghamster
Home De Russische DwerghamsterTe Koop De Russische DwerghamsterKoppels De Russische DwerghamsterHamsterforumHamster WebshopBlog De Russische DwerghamsterLeuke Links De Russische DwerghamsterGastenboek De Russische Dwerghamsterhamster nieuwsContact De Russische Dwerghamster
HUISVESTING
Aanschaf
Huisvesting
Benodigdheden
Loopradjes
Bodembedekking
VERZORGING
Omgang
Verzorging
Vacht
Kleuren
VOEDING
Voeding
Hamsteren
GEDRAG
Gedrag
Gedrag v/s kleur
Bijten
Snelle Hamster
Gedragsfasen
Communicatie
VOORTPLANTING
Voortplanting
Fokt niet
Oeps Nestje
Complicaties
Geslacht
Inteelt
Genetica
Kleurcodes
De kleinste
GEZONDHEID
Gezondheid
Signalement
Anatomie
Diabetes
Gewicht & Lengte
OVERIGE
Herkomst
Keuringen
Hamstersoorten
Hamster weetjes

EEN OEPS NESTJE... WAT NU?

Het gebeurd toch wel redelijk vaak dat mensen twee Russische Dwerghamsters kopen van hetzelfde geslacht (zo denken ze) en dat er later toch een nestje in het verblijf gevonden wordt.

Hoe kan dit nou vragen ze zich af. Je gelooft je ogen niet, want je hebt toch echt twee mannen of twee vrouwen meegekregen.

Jammer maar helaas vergt het herkennen van het geslacht van de Russische Dwerghamster wat meer ervaring….. Deze ervaring hebben veel dierenwinkel medewerkers simpelweg niet. Ook de informatie die wordt gegeven in sommige winkels laat te wensen over, maar dat terzijde dat is een heel ander onderwerp. We hebben het nu over het ‘Oeps Nestje’.

WAT ZIJN DE STAPPEN?

  1. Haal als eerste de ouders uit elkaar, dus de vader bij de moeder vandaan niet andersom. De moeder moet bij het nest blijven en het nest moet op dezelfde plek blijven.
  2. Haal speeltjes uit het verblijf die een gevaar kunnen vormen voor de kleintjes, zoals loopradje, huisje, wipwapjes etc. Als het nest in een huisje is gemaakt laat dit dan zo.
  3. Verschoon het verblijf vanaf dat moment niet meer, totdat de jongen ongeveer 10 dagen oud zijn. Ga je eerder te veel rommelen en verschonen dan kan de moeder uit stress de jongen iets aandoen.
  4. Geef de moeder restmateriaal als ze deze nog niet heeft. Veilig nestmateriaal is wc papier.
  5. Geef de moeder ook extra eten. Extra hamstervoer, brood, sla, zonnebloempitjes. Voor meer informatie over de voeding zie voeding.
  6. Neem contact op met de dierenwinkel. Persoonlijk zou ik zeggen ga bij de dierenwinkel en vraag naar de Manager van de winkel. Vertel aan de manager wat jou is overkomen zodat hij stappen kan ondernemen en andere mensen dit niet hoeven mee te maken. Misschien kunnen ze hun personeel beter scholen of aan de fokker waar ze de dieren van hebben vragen of hij ze al wil scheiden op geslacht voordat ze in de winkel komen.

OEPS NESTJE EN GEZONDHEID

Tja hoe je het ook wend of keert een oeps nestje met dierenwinkel hamstertjes is vaak niet heel gezond. Je koopt de twee hamsters vaak in dezelfde dierenwinkel waardoor ze in de meeste gevallen aan elkaar verwant zijn: broer/zus. Dis is pure inteelt en dus zullen eventuele afwijkingen in sterkere mate overgenomen worden door de jongen.

DIEREN TERUGGEVEN AAN DIERENWINKEL?

Ja dat zou in principe wel kunnen. Je hebt immers iets gekocht wat je niet wou. Je wou twee vrouwtjes en je kreeg een man en een vrouw. Maar dit moet wel binnen een bepaalde tijd zijn. Het is zeker raadzaam om bij de dierenwinkel langs te gaan en de kwestie voor te leggen.
De ouderdieren zullen ze waarschijnlijk niet graag terugnemen maar de jongen wel. Dit zijn immers jonge hamsters die makkelijk verkocht kunnen worden.

russische dwerghamster facebookrussische dwerghamster twitterrussische dwerghamster you tuberussische dwerghamster feed

Koop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.
hamsterforum
Cotton Comfort

ALGEMEEN

Over onsl
Voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Contact

FOKKEN

Mijn Fokdoel
Hobby Fokkers Wet
Alle nestjes
Koppels
Leuke reacties
Statistieken

TE KOOP

Te koop
Hoe werkt het
Prijslijst
Onze kalender

DRD WEBSITES

DRD Hamsters
DRD Hamsterforum
DRD Hamster Webshop

SOCIAAL

Twitter
Facebook
YouTube