Russische Dwerghamster
Home De Russische DwerghamsterTe Koop De Russische DwerghamsterKoppels De Russische DwerghamsterHamsterforumHamster WebshopBlog De Russische DwerghamsterLeuke Links De Russische DwerghamsterGastenboek De Russische Dwerghamsterhamster nieuwsContact De Russische Dwerghamster
HUISVESTING
Aanschaf
Huisvesting
Benodigdheden
Loopradjes
Bodembedekking
VERZORGING
Omgang
Verzorging
Vacht
Kleuren
VOEDING
Voeding
Hamsteren
GEDRAG
Gedrag
Gedrag v/s kleur
Bijten
Snelle Hamster
Gedragsfasen
Communicatie
VOORTPLANTING
Voortplanting
Fokt niet
Oeps Nestje
Complicaties
Geslacht
Inteelt
Genetica
Kleurcodes
De kleinste
GEZONDHEID
Gezondheid
Signalement
Anatomie
Diabetes
Gewicht & Lengte
OVERIGE
Herkomst
Keuringen
Hamstersoorten
Hamster weetjes

Brochure

hamster webshop

Checklist

checklist hamster

hamster looprad hamster webshopHAMSTER LOOPRADJES

Het hamster looprad is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van de hamsterkooi.
Daarnaast is het een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheid van je hamster en draagt het bij aan een goede gezondheid van je dwerghamstertje.

 

EEN LOOPRAD IS GEZOND VOOR JE HAMSTER!

Uit onderzoek is gebleken dat een hamster zeker veel behoefte heeft aan een loopradje. Ook is uit onderzoek gebleken dat een loopradje mits deze de juiste afmetingen heeft niet schadelijk voor de gezondheid van uw hamster is maar deze zelfs bevorderd.

hamster webshop loopradNu blijkt dat hamsters die een looprad hebben iets (gezond) dikker zijn dan hamsters zonder een looprad. De hamsters die toegang hebben tot een looprad eten ook meer dan hamsters zonder looprad.
Verder houdt een looprad de energie balans van een hamster op pijl.

Het is goed om altijd een loopradje aan je hamster aan te bieden. Voor zowel jonge als oude hamster. Alleen bij drachtige en zogende dieren moet je oppassen en kun je het looprad beter uit het verblijf verwijderen. Jonge moeders kunnen weleens met hun jongen in het looprad gaan zitten en deze op die manier bezeren.

 

LOOPRAD V/S HAMSTERKOOI

Uit een onderzoek van Dr.Kühnen blijkt dat een hamsterkooi niet kleiner dan 750 vierkante centimeter (c.a. 30 x 25 cm) mag zijn. Als je een te kleine hamsterkooi hebt en daar een looprad in zet kan de hamster dwanggedrag ontwikkelen. Bij een kooi die ruim genoeg is, kan de hamster zijn leefomgeving zelf indelen en de activiteiten zelf bepalen. Het is dus belangrijk dat de kooi groot genoeg is en bij voorkeur ook afwisseling kan bieden in de vorm van speeltjes en klim attributen

hamster webshop loopradhamster webshop looprad

HAMSTERS RENNEN VEEL IN HET WILD

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat een hamster vooral 's avonds en ’s nachts heel veel rondloopt/rent. De Hamster rent in het wild ook heel veel rond, ze zijn 's avonds en 's nachts op zoek naar voedsel en dan maken ze weleens kilometers achter elkaar. In een hamsterkooi is dat soms lastig vandaar dat het loopradje is uitgevonden! ...en je hebt het vast wel gemerkt … je hamster maakt er dankbaar gebruik van.

WELK HAMSTERLOOPRAD KIES JE?

Maar nu, je loopt net als voor een hamsterkooi een winkel binnen en kijkt als beginnende hamsterbezitter een keer rond en denk welk loopradje moet ik in nu kiezen? Er staan er zoveel.
Dat klopt inderdaad er zijn heel veel verschillende soorten loopradjes qua: maat, kleuren etc.

 

DE HAMSTERLOOPRADJES OP EEN RIJTJE

Onderstaand heb ik de populairste en prettigste loopradjes op een rijtje gezet. Voor welk hamster loopradje jij kiest is een kwestie van smaak, budget en gevoel, denk ik. De loopradjes in het onderstaande overzicht zijn allemaal 100% geschikt voor hamsters, daar hoef je je geen zorgen om te maken dus. De onderlinge verschillen zullen m meer zitten in de prijs en dus ook in de kwaliteit.

russische dwerghamster looprad

We hebben de onderstaande Loopradjes beoordeeld op verschillende aspecten. De sterren zeggen:

ster Redelijk sterster Goed stersterster Zeer Goed! vink Niet geschikt

Beeztees Forest Looprad 20 cm

FOREST LOOPRAD sterster

Het Houten Looprad is een grote favoriet bij Hamsterliefhebbers. Het loopradje is niet alleen mooi om te zien vanwege de natuurlijke uitstraling, maar is ook nog eens 'Muisstil'.

Het houten loopradje heeft een speciale Kogellager techniek waardoor het absoluut geen lawaai maakt, dus geen gepiep.

Een groot nadeel van het houten looprad is echter als je hamster erin besluit te plassen, je het vaak schoon moet maken. De urine trekt eenvoudig in het hout, waardoor je het looprad sneller moet vervangen. Een oplossing is om het loorpad in te smeren met lak. Gebruik hier wel speelgoed lak voor of vraag naar een diervriendelijke lak soort.

Het looprad is verkrijgbaar in 20 cm

Al met al zeker een aanrader!

hamster webshop trixie looprad

TRIXIE LOOPRAD sterster

Het Trixie looprad is ook weer een zeer fijn loopradje. Het looprad is vergelijkbaar met het Ferpalst loopradje, maar is van iets minder hard plastic gemaakt en heeft een voorfrontje.

Dankzij het voorfrontje kan de hamster iets minder makkelijk uit zijn looprad vallen, maar in de regel gebeurd dit niet snel.

Het loopradje staat op een metalen standaard en kan net als het Ferplast looprad ook aan de tralies van de kooi gehangen worden. Dankzij het plastic is ook dit looprad eenvoudig schoon te maken.

Qua geluid is het ook vergelijkbaar met het Ferpalst looprad. Zolang er geen viezigheid bij komt is het goed en mocht het loopradje na enige tijd iets stroever gaan lopen dan kan deze eenvoudig ingesmeerd worden met bijvoorbeeld olijfolie.

Het loopradje is verkrijgbaar in drie verschillende maten:
17 cm, 22 cm en 28 cm

Een aanrader!

hamster webshop silent spinner

hamster webshop silent spinner

hamster webshop silent spinner

SILENT SPINNER LOOPRAD stersterster

De Silent Spinners zijn onlangs veranderd van fabrikant en hiermee is ook de kwaliteit van de Silent Spinners veranderd. Ze zijn vergeleken met vroeger kwalitatief minder goed en minder stil. Ze beginnen ook veel eerder te piepen en je hoort ze draaien. Dat was vroeger niet zo.

De Silent spinner isgemaakt van hard plastic en dus eenvoudig schoon te maken. Het looprad kun je van de standaard afhalen en aan de tralies van het verblijf hangen.

De silent spinner is verkrijgbaar in drie verschillende maten:
12 cm, 17 cm en 29 cm.

De 12 cm silent spinner is meer geschikt voor hele kleine dwerghamstersoorten zoals de Roborovski. De 17 cm silent spinner is geschikt voor Russische Dwerghamsters en de 29 cm silent spinner is geschikt voor Syrische Hamsters.

hamster webshop flying saucer

hamster webshop flying saucer

hamster webshop flying saucer

FLYING SAUCER LOOPSCHIJF stersterster

Wat is dit nou voor iets geks hoor ik je denken. Maak kennis met de Flying Saucer en zoals de naam al zegt gaat het om een vliegende schotel.

Dit is een ergonomische looprad. Met de Flying Saucer is er geen kans op het krom lopen van de rug omdat de hamster lekker languit kan rennen.

Persoonlijk vind ik het een geniale uitvinding. Het enige grote nadeel is dat het looprad veel ruimte inneemt in de hamsterkooi. Maar mocht je een grotere hamsterkooi hebben dan zou ik de flying saucer er zeker in zetten! Je krijgt er geen spijt van.

De Flying Saucer is gemaakt van hard plastic en staat op twee stevige voetjes. De flying saucer is heel stil net als het karlie looprad en de silent spinner.

De flying saucer is verkrijgbaar in drie verschillende maten:
13 cm, 17 cm en 30 cm.

De flying saucer 13 cm is geschikt voor kleine dwerghamstersoorten zoals de Roborovski, de flying saucer 17 cm is geschikt voor Russische Dwerghamsters en de flying saucer 30 cm is voor Syrische Hamsters geschikt.

Ook weer een echte aanrader!

trixie running disc 20 cm TRIXIE RUNNING DISC stersterster

De Trixie Running disc lijkt op de flying saucer met als verschil dat deze van hout gemaakt is.

Het loopradje heeft een zeer goede kwaliteit en is muisstil. Voor jonge dwerghamsters is dit loopradje wel iets te zwaar om rond te krijgen, maar voor volwassen dwerghamsters zeer geschikt.

Het loopradje is verkrijgbaar in een 20 cm variant en dat is prima.

hamster webshop loopradjes

TRIXIE RODENT WHEEL ster

Veel mensen schrikken als ze dit loopwiel zien, maar dat hoeft niet. Het is dan wel van metaal, maar het heeft geen open spijlen, maar een netachtig loopvlak. Dit laatste zorgt ervoor dat de dieren nooit met hun pootjes ergens tussen kunnen komen.

Het metaal is licht buigzaam en kan dus bij verkeerd gebruik of val buigen.

Het loopradje is 100% knaagvast en eenvoudig schoon te maken, maar het is niet stil.

hamster webshop ferplast

FERPLAST LOOPRAD ster

Het loopradje van Ferplast is weer heel anders dan het looprad dat we hierboven hebben besproken. Het Ferplast looprad is om te beginnen van hard plastic gemaakt en dus zeer eenvoudig schoon te maken.

Het loopradje staat op een stevige standaard, maar kan er ook vanaf gehaald worden en aan de tralies van de kooi gehangen worden.

Het loopradje is niet echt stil en kan snel gaan piepen. Met name als er iets tussen komt of het wordt wat stroever. Wat ik zelf altijd doe is een beetje olijfolie ertussen smeren en het loopt weer als een treintje!

Het loopradje is verkrijgbaar in 1 maat: 14,5 cm en daarmee is dit looprad alleen geschikt voor jonge Dwerghamsters.

 

METALEN LOOPRAD vink

Dit is een drama onder de loopradjes en is absoluut niet geschikt om in de praktijk te gebruiken. Het wordt dan ook ten sterkste afgeraden om dit loopradje voor uw hamster aan te schaffen.

Jammer genoeg worden deze radjes nog wel gekocht maar gezien de veiligheid is het niet verantwoord om deze aan te schaffen voor uw hamster. Het loopradje maakt verder veel lawaai is wel knaagvast omdat het van metaal is en staat redelijk stevig.

hamster webshop flying saucer
WIJ GEBRUIKEN DE VOLGENDE RADJES
  • Beeztees Forest Looprad 20 cm
  • Trixie Looprad 20 cm

De grootte van de hamsterkooi is belangrijk

Lees hier meer...

Loopradjes en lichaamsbouw

Lees hier meer...

Waarom rent een hamster in een looprad?

Lees hier meer...


russische dwerghamster facebookrussische dwerghamster twitterrussische dwerghamster you tuberussische dwerghamster feed

Koop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.
hamsterforum
Gerbil
Cotton Comfort

ALGEMEEN

Over onsl
Voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Contact

FOKKEN

Mijn Fokdoel
Hobby Fokkers Wet
Alle nestjes
Koppels
Leuke reacties
Statistieken

TE KOOP

Te koop
Hoe werkt het
Prijslijst
Onze kalender

DRD WEBSITES

DRD Hamsters
DRD Hamsterforum
DRD Hamster Webshop

SOCIAAL

Twitter
Facebook
YouTube