Russische Dwerghamster

Home De Russische DwerghamsterTe Koop De Russische DwerghamsterKoppels De Russische DwerghamsterHamsterforumHamster WebshopBlog De Russische DwerghamsterLeuke Links De Russische DwerghamsterGastenboek De Russische Dwerghamsterhamster nieuwsContact De Russische Dwerghamster
HUISVESTING
Aanschaf
Huisvesting
Benodigdheden
Loopradjes
Bodembedekking
VERZORGING
Omgang
Verzorging
Vacht
Kleuren
VOEDING
Voeding
Hamsteren
GEDRAG
Gedrag
Gedrag v/s kleur
Bijten
Snelle Hamster
Gedragsfasen
Communicatie
VOORTPLANTING
Voortplanting
Fokt niet
Oeps Nestje
Complicaties
Geslacht
Inteelt
Genetica
Kleurcodes
De kleinste
GEZONDHEID
Gezondheid
Signalement
Anatomie
Diabetes
Gewicht & Lengte
OVERIGE
Herkomst
Keuringen
Hamstersoorten
Hamster weetjes

homeopathie voor hamsters

Hamsters zijn gevoelig voor veel medicijnen en antibiotica. Homeopathie kan soms uitkomst bieden. Bij homeopathie wordt er vanuit gegaan dat het gelijke met het gelijksoortige genezen kan worden. De naam Homeopathie komt uit het grieks 'homoios' en het betekend 'gelijke', 'pahtos' betekend 'het lijden' of 'de ziekte'.

Er wordt nog gewerkt aan deze pagina's


Weegschaal

De gezondheid van hamstertjes kan gezien worden als een weegschaal. Bij een goede gezondheid is deze in balans, maar als het diertje ziek is raakt de balans verstoord door een oorzaak, door de oorzaak treden er bepaalde symptomen op.

Oorzaak -> Ziekte -> Symptomen

Bij de traditionele geneeskunde worden met name de symptomen bestreden, maar niet altijd de echte oorzaak van de ziekte. Bij Homeopathie wordt er gewerkt aan de oorzaak van de ziekte en verdwijnen de symptomen daardoor vanzelf.

Door het herstel van de balans in het lichaam kan het lichaam worden geprikkeld om zelf de ziekte te verslaan.


HOMEOPATHIE

BACH BLOESEMS

KRUIDEN

 • Algemeen
 • Angst
 • Onzekerheid
 • Belangstelling
 • Eenzaamheid
 • Overgevoeligheid
 • Moedeloosheid
 • Overbezorgdheid

Geschiedenis

Hippocrates (c.a. 460-370 v. C.) was een Griekse geneesheer. Hij ontdekte dat er twee manieren zijn om patiënten te behandelen: door tegenovergestelde of gelijke middelen te gebruiken.

Samuel Hahnemann (1755-1843) wordt als de grondlegger van de homeopathische methode gezien. Hij werd geboren in Duitsland in het plaatsje Meissen. Hij was de zoon van een porseleinschilder die in een beroemde aardewerkfabriek werkte. Samuel studeerde in 1799 af aan de universiteit van Erlangen. Na een aantel jaren een praktijk te hebben uitgeoefend en na het zien van de teleurstellende resultaten van de alledaagse geneeskunde, besloot hij een andere richting in te slaan.

Op een dag stoote Hahnemann op het leerboek "Treatise on Malaria"van de Schotse arts Cullen. Cullen beweerde dat kinine of China bij de behandeling van malaria kon helpen. Hahneman was het hier niet mee eens en begon een onderzoek. Hij diende zichzelf dagelijks kleine hoeveelheden kinine toe. Het resultaat was dat zich bij hem dezelfde ziekteverschijnselen voordeden als bij malaria. Vanaf dat moment experimenteerde hij verder op zichzelf, zijn familie en vrienden. Hij diende elke keer bepaalde stoffen toe aan de mensen en bestudeerde de verschijnselen.

In de loop der jaren ontwikkelde Hahnemann zo het concept van similia simulibus curentur - "genees het gelijke met het gelijksoortige". het gelijksoortigheidprincipe of de silimiawet, de basis van de Homeopathie.


Potentie

In de homeopathie wordt het woord potentie gebruikt in plaats van kracht.

Hahnemann schreef zijn geneesmiddelen standaard in dezelfde dosis voor, echter de klachten namen toe. Toen heeft hij de geneesmiddelen verder verdund. Toen ontdekte hij iets merkwaardigs. De geneeskracht of potentie van een medicijn neemt toe als men elke volgende verdunning stevig schudt, ondanks het feit dat de originele stof verder verdund wordt.


Publicaties en boeken

In 1880 schreef Hahnemann het boek Der Oranon der Heilkunst (Organon der geneeskunst). Hierna volgden vele artikelen, het zesdelige Chronische Krankheiten (De Chronische ziekten), Ihre Natur und Homeopathische Heilung (Uw natuur en de homeopathische genezing).

Toen Hahnemann in 1843 stierf, was de homeopathie wijdverbreid.


De onzichtbare anatomie

Volgens vele leren zoals Yoga en acupunctuur stroomt de levenskracht op een subtiel wijze door het lichaam via de meridanen. Elke meridiaan is verbonden met een bepaald orgaan.

Van de Charkra's uit de yoga denkt met dat deze als dynamo's werken. Ze geven energie aan de verschillende sustemen van het fysieke lichaam en werken als schakels tussen het etherische of subtiele lichaam en het fysieke lichaam. Bij dieren werkt dit op dezelfde manier en dus bij onze hamstertjes ook.

Men gaat er vanuit dat homeopathische medicijnen op een subtiele manier werken, waarschijnlijk werken ze direct op het etherische of subtiele lichaam, waardoor het evenwicht in het fysieke lichaam wordt hersteld.


 

Gelijksoortigheidsprinciepe

De ontdekker van het gelijksoortigheidprincipe was Paracelsus (1494-1541). Hij was een beroemde maar controversiële arts uit de geschiedenis.


De Similawet

Similia Similibus Curentur. Deze wet zegt dat een stof die symptomen van een ziekte in een gezond dier opwekt, gebruikt kan worden om iemand te behandelen die een ziekte heeft met dezelfde symptomen.


De Wet van Arndt-schultz

Deze wet zegt dat minieme hoeveelheden van een medicijn (in en homeopathische verdunning) de levenskracht stimuleren. Grotere hoeveelheden onderdrukken deze juist en grote hoeveelheden zijn giftig.


De Wet van Hering

Dr. Constantine Hering (1800-1880), een van de aartsvaders van de Amerikaanse homeopathie. Hij stelde dat bij een homeopathische behandeling verbetering zal plaatsvinden:

 • van boven naar beneden
 • van binnen naar buiten
 • van grote naar kleine organen
 • van de laatste naar de eerste symptomen

Geneesmiddelenbeeld

In de homeopathie heeft elk medicijn zijn eigen geneesmiddelenbeeld. Bij het kiezen van medicijnen moet men dus goed oppassen dat het geneesmiddel bij het dier past. Bij twee hamsters met precies dezelfde aandoening kan toch gekozen worden voor een andere behandeling. Dit omdat beide dieren verschillen van elkaar, het zijn individuen. Bij de ene hamster kunnen de klachten bijvoorbeeld s ochtends optreden en erger worden na het eten, terwijl bij de andere hamster de klachten s'avonds erger zijn en juist beter na het eten. Deze kleine verschillen maken dat er voor een ander medicijn gekozen moet worden. Indien er verder niets bekend is over de klachten en wanneer ze optreden, dan kan er gekozen worden voor een symptomatische behandeling, waarbij eigenlijk van buiten naar binnen wordt gewerkt om zo de oorzaak van de ziekte te bestrijden.


russische dwerghamster facebookrussische dwerghamster twitterrussische dwerghamster you tuberussische dwerghamster feed

Koop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken huisjes voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.
hamsterforum
Cotton Comfort
Gerbil

ALGEMEEN

Over onsl
Voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Contact

FOKKEN

Mijn Fokdoel
Hobby Fokkers Wet
Alle nestjes
Koppels
Leuke reacties
Statistieken

TE KOOP

Te koop
Hoe werkt het
Prijslijst
Onze kalender

DRD WEBSITES

DRD Hamsters
DRD Hamsterforum
DRD Hamster Webshop

SOCIAAL

Twitter
Facebook
YouTube