Russische Dwerghamster
Home De Russische DwerghamsterTe Koop De Russische DwerghamsterKoppels De Russische DwerghamsterHamsterforumHamster WebshopBlog De Russische DwerghamsterLeuke Links De Russische DwerghamsterGastenboek De Russische Dwerghamsterhamster nieuwsContact De Russische Dwerghamster
HUISVESTING
Aanschaf
Huisvesting
Benodigdheden
Loopradjes
Bodembedekking
VERZORGING
Omgang
Verzorging
Vacht
Kleuren
VOEDING
Voeding
Hamsteren
GEDRAG
Gedrag
Gedrag v/s kleur
Bijten
Snelle Hamster
Gedragsfasen
Communicatie
VOORTPLANTING
Voortplanting
Fokt niet
Oeps Nestje
Complicaties
Geslacht
Inteelt
Genetica
Kleurcodes
De kleinste
GEZONDHEID
Gezondheid
Signalement
Anatomie
Diabetes
Gewicht & Lengte
OVERIGE
Herkomst
Keuringen
Hamstersoorten
Hamster weetjes

bach bloesemtherapieBach Bloesemtherapie

Edward Bach, bevlogen arts en bacterioloog ontdekte in de jaren '30 van de vorige eeuw reeds dat bepaalde soorten bloesems evenwicht brengen in de menselijke en dierlijke geest.

 

Hun positieve eigenschappen kunnen negatieve gemoedstoestanden deblokkeren. Hij gaf zijn praktijk op en wijdde de rest van zijn leven aan het vinden van geneesmiddelen die negatieve gemoedsgesteldheden teniet kunnen doen. Hij geloofde dat het lichaam een natuurlijke afweer, een eigen geneeskracht had, maar dat een al lang aanwezige bezorgdheid, angst of negatieve gemoedstoestand het weer gezond worden verhinderde. Zodra de geestelijke rust zou zijn hervonden, kon volgens Bach de levenskracht weer vrij stromen.


Edward Bachedward bach

Dr. Bach was een bijzondere man. Hij is niet alleen een inspiratiebron geweest voor doktoren maar ook voor vele andere menen over de hele wereld. Hij was arts, patholoog, immunoloog en bacterioloog. Bach is de grondlegger van het Bach Bloesemsysteem zoals we het op dit moment nog steeds kennen.

Eduard Bach is op 1886 geboren in Moseley, Warwickshire (Engeland). Bach was een echt natuurkind, hij genoot van de natuur en was veel buiten. Bacht heeft gestudeerd aan de universiteiten van Londen en Cambridge en voltooide zijn studie geneeskunde in 1912. Vanaf het moment dat hij aan zijn studie begon vond hij de traditionele geneeskunst meer een soort lapmiddel dan een geneesmiddel. Bach was een zeer gewaardeerd arts, maar hij was niet tevreden met zijn resultaten. Met name bij chronische ziekten vond hij dat er veel meer mogelik moest zijn. Operaties, pillen en medicatie bleken een prima symptoombestrijding te zijn, maar bleken geen echte genezing te bewerkstelligen.

In 1915 kreeg dr Bach een baan als bacterioloog bij het universiteitsziekenhuis, daar verrichte hij baanbrekende onderzoeken en boekte goede resultaten met vaccine die hij vervaardigde uit bacteriën. De resultaten waren mooi, maar de neveneffect ware minder. Bach besloot toen en daar op zoek te gaan naar een mildere geneeswijze.

In 1917 onderging Bach een operatie aan zijn buik i.v.m. kanker. Volgens collega artsen had hij nog maar enkele maanden te leven.

In 1919 trad Bach in dienst bij het homeopathische ziekenhuis in Londen en ontdekte daar het werk van Samuel Hahnemann. Bach begon chronische ziekten te behandelen met homeopathische middelen en boekte verbluffende resultaten. In 1928 besloot Bach een bezoek te brengen aan Wales en plukte daar de bloesems van Impariens en Mimulus. Hij maakte preparaten van de bloesems en verkreeg na toepassing onmiddellijk resultaat.

In 1930 besloot Bach om zijn carrière als bacterioloog te stoppen en op zoek te gaan naar nieuwe remedies. Hij vertrouwde volkomen op zijn eigen instinct en ging lange voettochten door Engeland voeren op zoek naar nieuwe bloesems voor zijn remedies.

In 1934 verhuisde Bach naar het kleine dorpje Sotwell en daar ging hij in een klein huis genaamd "Mount Vernon"wonen. Hij begon toen te adverteren in plaatselijke kranten voor zijn remedies, dit tot grote ergernis van de General Medical Council die hem zelfs dreigden uit het register te schrappen.

In 1936 voltooide Bach zijn boek over de Bloesemremedies en overlijdt in november. In Mount Vernon wordt zijn werk nog steeds voortgezet en worden tot op de dag van vandaag de bloesemremedies nog steeds op dezelfde wijze bereid door de beheerders.

bach bloesemtherapie

Verschil Homeopathie en Bloesemtherapie

Dr Bach wilde de geneeskunst optimaliseren en borduurde daarom voort op het werk van Hahnemann. Binnen de klassieke homeopathie richt met zich op het herstellen van evenwicht. De methode van Bach komt sterk overheen met die van Hahnemann, alleen gaat deze net een stapje verder en is daarnaast veel eenvoudiger toe te passen. Bach bezag ziekte als een les. Doordat de ziekte het ons verhinderd om door te gaan waar we mee bezig zijn, kan de ziekte gezien worden als een correctie. Deze vorm van het lichaam dat zichzelf corrigeert, maakt dat we ons leven in harmonie kunnen brengen en ons kunnen richten tot de opdracht van onze ziel. Wie verkeerd denkt, wordt ziek, maar wie het verkeerde doet, wordt eveneens ziekt=. Wie de lessen leert van de wanhoop en smart maakt de ziekte nutteloos waardoor de ziekte kan verdwijnen. Bach wilde de ziekte niet verdrijven door een geneesmiddel, maar wilde de ziekte omkeren tot ene deugd. Door licht toe te dienen in de duisternis (ziekte). Hij legde hiermee verbanden tussen de geest, de emoties en de lichamelijke conditie.

"Men moet niet proberen een deel te genezen zonder het geheel te behandelen. Men moet geen poging doen het lichaam te genezen zonder de ziel. Voor de gezondheid van het hoofd en het lichaam moet men beginnen met het genezen van de geest" Plato (428-347 v.C.)

 

Remedielijst

Op de volgende pagina vind je een handige lijst met een korte beschrijving van de Bach Bloesemremedies. Lees verder...

 

russische dwerghamster facebookrussische dwerghamster twitterrussische dwerghamster you tuberussische dwerghamster feed

Koop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken huisjes voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.
Cotton Comfort
hamsterforum
Gerbil

DRD HamstersKoop uw Hamster artikelen eenvoudig bij DRD Pets, de online Hamster Webshop voor uw Hamster. Voor artikelen voor uw Hamster bent u in onze hamster webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken huisjes voor een aantrekkelijke prijs. Trixie, Karlie, Europet, Ferplast e.a. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze hamster webshop.

ALGEMEEN

Over onsl
Voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Contact

FOKKEN

Mijn Fokdoel
Hobby Fokkers Wet
Alle nestjes
Koppels
Leuke reacties
Statistieken

TE KOOP

Te koop
Hoe werkt het
Prijslijst
Onze kalender

DRD WEBSITES

DRD Hamsters
DRD Hamsterforum
DRD Hamster Webshop

SOCIAAL

Twitter
Facebook
YouTube